Djur ger fokus på det positiva!Som nykter alkoholist gäller det att du fokuserar på det positiva i stället för det negativa i livet. I stället för att tänka på hur du ska undvika alkohol och ditt beteende som ledde till att du började dricka okontrollerat, så gäller det att du fokuserar på sådant som du gillar och som får dig att tänka på bra saker.

Så, vad ska du tänka på för positivt som gör dig gott både mentalt och fysiskt? Ett djur som ger en villkorslös kärlek till dig och de är omkring dig. Om du har rutiner i vardagen som gör så att du kan ha ett djur, så är det ett utmärkt förslag. För det blir en ömsesidig kärlek mellan dig och djuret.

Olika djur med olika behov

Vilket djur som du ska välja beror självklart på de rutiner som du har i vardagen och vilka som är i din omgivning. En hund behöver mer tillsyn än exempelvis en katt, även om både hund och katt behöver tillsyn dagligen. För en katt kan vara mer självständig än en hund i vardagen, detta på så sätt att en katt kan vara ensam i uppemot tio-elva timmar om dagen. Men väljer du ett djur ska du tänka på att du behöver ha tid att ha ett djur som du förhoppningsvis vill och kan umgås med dagligen uppemot femton-tjugo år.

Genom att fokusera på att kela med ett djur och ha långa promenader, så får du sannolikt en bra hälsa och ett bra välmående i vardagen. Dessutom får du kärlek, glädje och värme dagligen och många minnesvärda minnen – detta i stället för blackouts och katastrofala minnen om vad som hände föregående kväll.

När det värsta kan hända

Men även någon katastrof kan hända med din älskade vän. Då gäller det att du snabbt kan få hjälp av en veterinär som kan hjälpa till med att se till att din älskade vän får det som den behöver och när den behöver det. Är det mindre akut, kan du beställa viktiga saker att ha hemma genom ett djurapotek som finns online. För det är bättre att tänka proaktivt än att tänka när någonting redan har hänt.

Tänk framåt och lev i nuet

Det gäller att tänka positivt och fokusera på det positiva i stället för det negativa i livet. Så tänk på vad du vill omges av och hur du kan nå dit. Genom en kärleksfull vän, så får du chans att nå dina mål.
Genom att tänka framåt och på de goda delarna i livet som du har med din kärleksfulle vän, så kan du leva gott i nuet med många kramar och kärleksfulla upplevelser med din älskade vän. Oavsett om det är en katt som kommer och vill ha kattmat eller en hund som vill vila i ditt knä en stund.

Våga tänk positivt, så ser du att du kan få bra och rätt fokus i livet. För det kommer du långt på!


Lämna en kommentar

Lär dig mer

Böcker om alkoholism - www.Bokus.se!

Ge en kärleksfull present
i form av kramgó nalle
Tänkvärt
Att leva som nykter alkoholist ger möjligheter till nya erfarenheter!

Likt ett spelberoende gäller det att inse att återkomsten till ett vanligt liv är ett långsiktigt arbete.